Blog

wordpress

ΓΙΑΤΙ WORDPRESS;

Category: Wordpress

WordPress & Γιατί πρέπει να το χρησιμοποιήσετε

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσω το WordPress; Δεν είναι το παλιό μου site μου αρκετά καλό; Γιατί πρέπει να αλλάξω σε WordPress; Αν ρωτάτε αυτές τις ερωτήσεις, τότε είστε στο σωστό μέρος. Στο άρθρο αυτό, έχω συντάξει μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress, με ποιους τρόπους μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε , και ποιοί το χρησιμοποιούν.

 

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress

Πολλοί κάνουν συχνά το λάθος του χαρακτηρισμού του WordPress ως απλά μια πλατφόρμα blogging. Αυτό όμως ίσχυε στο παρελθόν. Το WordPress έχει εξελιχθεί μέσα από τα χρόνια σε ένα ευέλικτο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου (CMS). Ενώ μπορείτε ακόμα να τo χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε ένα απλό blog, τώρα σας επιτρέπει επίσης να δημιουργήσετε πλήρως λειτουργικές ιστοσελίδες και εφαρμογές για κινητά.

Το καλύτερο μέρος του είναι ότι είναι εύκολο στη χρήση και αρκετά ευέλικτο για οτιδήποτε. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που το WordPress έχει αυξηθεί τόσο πολύ σε δημοτικότητα. Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα, το WordPress χρησιμοποιήτε στο 25,5% του συνόλου των ιστοσελίδων στο παγκόσμιο διαδίκτυο.

Λόγω των ισχυρών χαρακτηριστικών, πολλά από τα κορυφαία εμπορικά σήματα το χρησιμοποιούν για τους δικτυακούς τόπους τους.Ενδεικτικά: το περιοδικό Time, το Google, το Facebook, η Sony, η Disney, το LinkedIn, The New York Times, το CNN, το eBay, και πολλά άλλα.

Ας ρίξουμε μια ματιά στο γιατί θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε το WordPress.

 

Είναι Ελεύθερο όπως και η Ελευθερία

Το WordPress είναι ένα δωρεάν λογισμικό. Αυτό σημαίνει ότι είστε ελεύθεροι να κατεβάσετε, να εγκαταστήσετε, να χρησιμοποιήσετε και να το τροποποιήσετε. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε οποιοδήποτε είδος της ιστοσελίδας. Επίσης, είναι ανοιχτού κώδικα που σημαίνει ότι ο πηγαίος κώδικας του λογισμικού είναι διαθέσιμος για κάθε έναν για να τον μελετήσει, να τροποποιήσει και να παίξει με αυτόν.

Υπάρχουν επί του παρόντος 2600+ θέματα και 31,000+ plugins διαθέσιμα εντελώς δωρεάν. Μπορείτε να τα κατεβάσετε, εγκαταστήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε σε οποιαδήποτε ιστοσελίδα.Η λίστα ολοένα και αυξάνετε

Για να εκτελέσετε το WordPress, το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα domain και web hosting. Σας προτείνω να χρησιμοποιείτε είτε Tophost ή Prohoster επειδή και οι δύο από αυτές τις εταιρίες εδρέυουν στην Ελλάδα με ελληνική IP που σημαίνει γρήγορη φόρτωση και καλύτερη κατάταξη στη Google εφόσον η ιστοσελίδα σας απευθείνετε στο ελληνικό κοινό.

 

Είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα

Λόγω της φύσης του ανοιχτού κώδικα, το WordPress είναι μια κοινότητα λογισμικού. Συντηρείται από μια μεγάλη ομάδα εθελοντών οπου η πλειοψηφία τους είναι WordPress συμβούλοι με ενεργό ενδιαφέρον για την καλλιέργεια και τη διατήρηση του . Ο καθένας μπορεί να συμβάλει στη κοινότητα γράφοντας χρήσιμα snippets, απαντώντας σε ερωτήσεις υποστήριξης, γράφοντας plugins, δημιουργώντας θέματα,μετάφρασεις και updates.

Με τη χρήση του WordPress γίνεστε μέρος αυτής της κοινότητας. Μπορείτε να πάρετε δωρεάν υποστήριξη από άλλα μέλη της κοινότητας, να κατεβάστε τα δωρεάν plugins και τα θέματα, και αφού έχετε λίγη εμπειρία μπορείτε να συμβάλετε και εσείς στην κοινότητα.

 

Είναι εύκολο στη χρήση ακόμα και για αρχάριους

ο WordPress χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους και σχεδόν κάθε μέρα μπαίνουν νέοι χρήστες στη κοινότητα δημιουργώντας πρώτα τις ιστοσελίδες τους . Ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι προσαρμόζονται γρήγορα στο WordPress είναι επειδή είναι αρκετά εύκολο στη χρήση.

 

Θέματα

Ο λόγος για τον οποίο το WordPress είναι ιδανική επιλογή είναι επειδή υπάρχουν χιλιάδες δωρεάν πρότυπα (θέματα) για να επιλέξετε και να δώσετε στην ιστοσελίδα σας όποια εμφάνιση θέλετε. Υπάρχει πάντα ένα θέμα  για κάθε είδος της ιστοσελίδας. Είτε θέλετε ένα θέμα φωτογραφίας, είτε για περιοδικό, είτε για χαρτοφυλάκιο, ή ακόμα για ηλεκτρονικό εμπόριο.
Τα δωρεάν  θέματα είναι εύκολα να τα προσαρμόσετε, επειδή πολλά από αυτούς έρχονται με δικά τους panel όπου σας επιτρέπει να αλλάξετε τα χρώματα, να φορτώσετε λογότυπο, να αλάξετε το φόντο, και άλλα πολλά χωρίς ποτέ να γράψετε οποιοδήποτε κώδικα.

Η καλύτερη λύση βέβαια είναι τα premium(πληρωμένα) θέματα αφού υποστηρίζονται απο εταιρίες με support και συχνά updates,ώστε να είναι πάντα συμβατά με τήν πιό πρόσφατη έκδοση της WordPress

Το WordPress είναι εξαιρετικά ευέλικτο και μπορεί να επεκταθεί με τη χρήση plugins. Ακριβώς όπως στα θέματα, έτσι υπάρχουν και χιλιάδες δωρεάν και premium(πληρωμένα) plugins διαθέσιμα για να τα χρησιμοποιήσετε

 

Είναι φιλικό στις μηχανές αναζήτησης.

Το WordPress είναι γραμμένο με τέτοιο τρόπο που «συμμορφώνετε» με το πρότυπο υψηλής ποιότητας κώδικα το οποίο καθιστά το site σας πολύ ελκυστικό για τις μηχανές αναζήτησης.

Από τη σχεδίαση του είναι πολύ SEO friendly, και μπορείτε να το κάνετε ακόμη πιο SEO friendly χρησιμοποιώντας διάφορα  SEO plugins.

 

Είναι εύκολο στη διαχείριση

Το WordPress έρχεται με ενσωματωμένο updater που σας επιτρέπει να ενημερώσετε τα plugins και τα θέματα σας μέσα από ένα φιλικότατο ταμπλό διαχειρισης. Θα σας ειδοποιεί επίσης όταν υπάρχει μια νέα έκδοση του WordPress,ώστε να μπορείτε να ενημερώσετε με ένα απλό κλικ ενός κουμπιού. Μπορείτε να κρατήσετε όλο το περιεχόμενό σας ασφαλές από τη δημιουργία αυτοματοποιημένων αντιγράφων ασφαλείας .

 

Είναι ασφαλείς

Το WordPress έχει αναπτυχθεί με γνώμονα την ασφάλεια, έτσι ώστε να θεωρείται αρκετά ασφαλής για να τρέξει οποιαδήποτε ιστοσελίδα. Ωστόσο, όπως ακριβώς και στον πραγματικό κόσμο, το Διαδίκτυο μπορεί να είναι αβέβαιο.

Υπάρχουν εισβολείς εκεί έξω που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους, όσο περισσότερες ιστοσελίδες μπορούν. Γιαυτό θα πρέπει να υπάρχει παρακολούθηση των απειλών κατά της ασφάλειας του ,και συχνά backups για κάθε ενδεχόμενο.

Ακόμα μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλά plugins θα σας βοηθήσουν σημαντικά στη ασφάλεια της σελίδας σας,

 

Μπορεί να χειριστεί όλα τα αρχεία πολυμέσων σας

Δεν περιορίζεστε μόνο στην συγγραφή κειμένων. Έρχεται με ενσωματωμένη υποστήριξη για να χειριστείτε τις εικόνες, τον ήχο και το video.

Yποστηρίζει “Embed code” που σημαίνει ότι μπορείτε να ενσωματώσετε τα βίντεο του YouTube, Instagram φωτογραφίες, Tweets, και Soundcloud αχεία απλά με μία επικόλληση του URL. Μπορείτε να επιτρέψετε ακόμη και τους επισκέπτες σας να ενσωματώσετε βίντεο σε σχόλια.

 

Πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ;

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Είναι ανοιχτό σε απίστευτες δυνατότητες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε  ως εξής:

  1. Ιστολόγιο
  2. Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (CMS)
  3. Gallery
  4. Χαρτοφυλάκιο
  5. Εμπορικό Κατάστημα
  6. Portal
  7. Ιστοσελίδα μελλών

Σημειώστε ότι τα παραπάνω είναι μόνο μερικά παραδείγματα για το πώς μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε . Για να δείτε πώς άλλες κορυφαίες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν WordPress, επισκεφθείτε το  Showcase

 

Ο καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε την αληθινή δύναμη του είναι μέσα από τη χρήση του.